Timp de preparare: 30 min;

 

Ingrediente: 1kg de ciuperci ( eu personal am folosit ciuperci proaspat culese şi anume buretele păstrăv- Pleurotus ostreatus), 250 ml lapte, 2 linguri de smântână, 100ml ulei, sare, piper, o legătură de de marar verde, 2-3 căţei de usturoi, 2-3 linguri de faină;

Mod de preparare:

– se fierb aparte intr-o cratiţă ciupercile curăţate şi  taiate cubuleţe impreună cu puţină sare, cam 15min, depinde si de ciupercile folosite,( ciupercile se pot pune la fiert chiar intregi );

 

 

– se pune la încins o tigaie cu puţin ulei la care se adaugă ciupercile fierte care au fost scurse de apă,  impreună cu usturoiul pisat, amestecand tot timpul pentru a nu se prinde;

– într-un castron se prepară sosul pentru ciulama si anume: punem faina cu puţină apă călduţă, si amestecăm pana devine o pasta, adăugăm laptele şi smântâna, sare, piper ( se poate folosi doar smântâna, fără lapte, depinde ce avem la indemână );

 

 

– se toarnă compoziţia in tigaia cu ciuperci amestecand continuu încă 5 min;

– se toacă marunt mărarul si se aşterne pe ciulamaua fierbinte, după ce am luat tigaia de pe foc;

 

 

– se serveşte cu mămăliguţă…..yami……foarte bun!!!!

 

POFTĂ BUNĂ!!