Specie sesilă, fără picior, creşte pe trunchiurile uscate de foioase.

Pălăriile separate sunt deseori greu de diferenţiat, deoarece cresc suprapuse, aproape unite, astfel încât formează adevărate conglomerate care cântăresc zeci de kilograme.

Bordura este relativ ondulată şi crestată, astfel încât formează lobi de diferite dimensiuni. Sunt întotdeauna acoperite de o pulbere galben-crem.

Porii sunt mici, rotunzi şi zimţaţi, secretând din abundenţă un lichid apos, galben.

Carnea este moale şi suculentă, relativ fragilă, cu miros slab şi gust amărui.

VARIABILITATE. Coloritul pălăriei variază între galben-deschis şi galben-portocaliu şi are diametrul de 10-30cm.HABITAT. Creşte pe trunchiuri de diferite foioase. Prezenţa sa este întotdeauna dăunătoare pentru plante, care se usucă după câţiva ani. De la câmpie la munte.

PERIOADA DE CREŞTERE. Vara-toamna.

SINONIME. Polyporus sulphureus, Polypilus sulphureus.

Comestibilitate. Fără interes alimentar.