Aparatul fructifer la început  este ca o sferă sau ca un ou moale, gelatinos, învelit într-o coajă fragilă albă, diametru 5-10cm, roşu, înălţime 6-12cm.

Pe măsură ce se maturizează, învelişul se deschide în partea superioară şi începe să apară la suprafaţă exoperidiul, care este format dintr-o reţea   globulară,   foarte   complicată   şi   de culoarea roşie ca a coralului, cu zimţi deşi într-o nuanţă mai deschisă.

Ramurile din care este formată reţeaua, pătrate în secţiune, sunt complet goale în interior şi foarte fragile.

Volva de la bază este membranoasă şi se prelungeşte în pământ cu un fel de rizom foarte ramificat.

Gleba se reduce la câteva mici granule negricioase. Suprafaţa, lucioasă şi mucilaginoasă, emană un miros fetid, respingător care se poate simţi de la mare distanţă.

VARIABILITATE. Exoperidiul are un colorit variabil între roşu-viu şi roz. Reţeaua poate  fi uneori întreruptă sau incompletă.

HABITAT. Este o specie foarte rară, care creşte în locurile cele mai umede din pădurile de  foioase şi pe versanţii împăduriţi ai văilor, de la şes la deal.

PERIOADA DE CREŞTERE. Vara-toamna.

SPECII ASEMĂNĂTOARE. Este inconfundabilă datorită culorii stridente şi formei neobişnuite.

Sinonime. Clathrus ruber.

Comestibilitate. Fără interes alimentar.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut: