Această reţetă a fost preparată pe malul  Lacului  Izvorul muntelui de acumulare aproape de Muntele Ceahlău ( supranumit şi Peon din vechea greacă,  care înseamnă ” casa stâlpului” ),  ciupercile  de o foarte bună calitate, ( hribul pucios – Boletus aereus)  le-am găsit în drumul nostru, la poalele pădurii.

 

 

 

 

Timp de pregătire: 1 oră;

Ingrediente: 1-2 kg de ciuperci, 2 ardei, 2 cepe, 2 căţei de usturoi, 5 cartofi potriviţi, 5 roşii proaspete ( se poate folosi bulionul cine nu are la îndemână roşii),  ulei, sare, piper, boia de ardei iute;

 

 

 

 

Preparare:

– în ceaunică punem ulei, ceapa şi usturoiul taiat mărunt, puţină sare, şi lăsăm să rumenească un pic;

 

 

 

 

– ciupercile şi roşiile se taie cubuleţe şi se adaugă în ceaunică imediat ce s-a rumenit ceapa lăsăm să fiarbă cam 15 min;

– luăm ardeii şi cartofii taiate cubuleţe şi ele, pe care le adăugăm împreună cu puţină apă şi restul condimentelor,  după cele 15 min de fierbere ale  ciupercilor;

 

 

 

 

– se lasă să fiarbă încă 15min la foc potrivit;

– mâncărica este gata!!!  se serveşte cu pâine şi salată mixtă sau murături;

 

POFTĂ BUNĂ!!!

 

 

 

– după ce ne-am ghiftuit cu mâncărica de ciuperci, am mai îndrăznit să facem, să sară câţiva cocoşei în ceaunica fermecată…..yami!!!!!!!!!!

– şi ca un rasfăţ am pus mâna pe undiţă şi ne-am relaxat pescuind!!