Timp de pregătire: 1 oră şi 15 min;

Ingrediente: 2-3 ouă, 1 kg ciuperci, 2-3 cartofi, 2 morcovi, 1 ardei, 2-3 căţei de usturoi, 1 căniţă de pesmet, ulei, făină, sare, piper, pătrunjel, mărar;

Pregătire:

– ciupercile se fierb aparte cu un pic de sare;

– legumele: cartofii, morcovii, ardeiul, pătrunjelul, mărarul şi usturoiul se toc prin maşina de tocat;

– intr-un recipient adunăm ciupercile scurse de apă şi tocate, împreună cu pasta obţinută din legume, cele 3 ouă, pesmetul, un pic de făină în cazul în care aluatul e prea moale şi condimentăm după gust;

– se poate adăuga orice fel de  carne tocată, dar şi brânză rasă  după preferinţă;

– din compozitia obtinuta se formeaza chifteluţele  care se dau prin faina, apoi prin pesmet si se prajesc in ulei;

– eu personal evit prăjelile cât pot şi v-as recomanda ca chifteluţele să fie fierte într-un sos făcut din bulion sau roşii proaspete, apă, şi condimente ( busuioc, sare, piper, usturoi ),  la foc mic timp de aproape 1 oră; aceasta  serveşte drept sos pentru  spaghete sau orice fel de paste;

– sau în acest fel:  chifteluţele se pot coace  în cuptorul  deja încins, într-o tavă pe hârtie de copt, timp de 30 min;

– chifteluţele se servesc cu cartofi nature şi salată mixtă ( sau murături ).

 

POFTĂ BUNĂ!!!