Aparatul fructifer, foarte gros şi ţeapăn, are forma unei etajere extinse ca un evantai, diametru 10-30cm, înălţime 2-10cm, ocru-brun.

Suprafaţa, pe care sunt vizibile numeroase şanţuri concentrice, este plată sau uşor adâncită şi acoperită cu peri deşi şi zbârliţi.

Porii sunt foarte mici, rotunzi şi unghiulari.

Tuburile sunt lungi.

Carnea este moale şi spongioasă, complet îmbibată cu apă pe vreme umedă, uscată şi fragilă când timpul este secetos.

VARIABILITATE Coloritul aparatului fructifer variază de la galben-ocru la brun-tabac. Porii şi tuburile, la început, sunt galbeni şi, apoi, bruni, întotdeauna strălucitori. Carnea, la început, este galbenă şi, treptat, devine roşie-ruginie.

HABITAT: Răspândită şi destul de obişnuită, creşte solitară, mai rar în grupuri suprapuse, ca nişte balcoane, pe trunchiurile de foioase, în special pe stejari. De la câmpie la munte.

PERIOADA DE CREŞTERE. Tot anul.

SPECII ASEMĂNĂTOARE. Nu poate fi confundată cu alte specii din acelaşi gen datorită pufului care îi acoperă toată suprafaţa.

Comestibilitate: Fără interes alimentar.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut: