Aparatul fructifer este format dintr-un fel de perniţă plată sau uşor adâncită cu suprafaţa neregulată, plină de negi, cu fâşii distincte concentrice şi acoperită de peri groşi zbârliţi, diametru 10-30cm, galben-maroniu.

Câteodată există şi un mic picior, gros şi robust, subţiat la bază şi catifelat fin.

Porii sunt rotunzi sau unghiulari, foarte mici.

Tuburile sunt scurte şi decurente în lungul piciorului, dacă acesta există.

Carnea este moale şi fibroasă la ciupercile tinere şi lemnoasă la exemplarele mature.

VARIABILITATE. Coloritul aparatului fructifer variază între gal-ben-sulf, ruginiu şi brun, putând ajunge până la negricios. Suprafaţa hi-menială (stratul poros), la început, este galben, apoi brună.

HABITAT. Creşte în grupuri de mai multe exemplare, câteodată unite între ele, pe rădăcini sau pe cioturi putrezite de conifere, la munte.

PERIOADA DE CREŞTERE. Vara-toamna.

Comestibilitate. Fără interes alimentar.