Alte metode excelente sunt cele prin care ciupercile se conserva in vase cu ulei, otet sau sare.

   Pentru conservarea in ulei sunt foarte potriviti hribii si ghebele; cel mai important este sa fie foarte proaspete, tari si sanatoase, intr-un vas de lut asezati ciupercile in straturi, cu sare, felii de lamaie si ierburi aromatice dupa gust.

 

  Lasati-le astfel treizeci de minute, apoi adaugati un pahar de otet si apa cat sa le acopere si puneti-le sa clocoteasca timp de trei minute.

  Dupa aceea le scoateti, le clatiti cu apa rece, le scurgeti si le asezati in borcane care se vor inchide ermetic.

 

  Acoperiti-le cu otet alb nefiert. Lasati-le astfel timp de opt zile. Apoi le scoateti, le clatiti in otet proaspat, le scurgeti si le aranjati in borcane.

  Turnati deasupra ulei de masline si pastrati la loc racoros. Ciupercile conservate in ulei sunt un aperitiv excelent si o garnitura rafinata pentru fripturi si rasoluri.