Este nevoie de: 1 kg de ciuperci, 3 căţei de usturoi ( se pot înlocui cu chili ), 250 ml oţet de vin alb, 1 linguriţă  de piper boabe, 1 fir de rozmarin, 3 linguri de zahăr, sare, 1 lingură  ulei de măsline;

 Se curăţă şi se spală bine ciupercile, usturoiul se taie felii, oţetul, mirodeniile, zahărul şi 1 lingură de sare se pun la fiert, se adaugă ciupercile  şi se lasă 5 minute  să fiarbă;

 Se lasă să se răcească,  apoi se pun în borcane,  se toarnă deasupra uleiul de măsline şi se  închid etanş; 

 Sugestie: folosiţi neapărat ciuperci proaspete! După ce au fost puse în borcane trebuie să stea minim  3 zile ca să se pătrundă, apoi pot fi consumate.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut: