Pãlãria, este la început, convexã, apoi se lãţeşte şi se aplatizeazã, de obicei mãslinie cu cuticula lipicioasã uşor dungatã radial cu o nuanţã mai închisã;
Piciorul este cilindric, pronunţat, bulbos la bazã; aceasta este învelitã cu o volvã mare, albã, întreagã sau crestatã;
Inelul, este alb şi membranos, striat şi de obicei se pãstreazã, dar are tendinţa sã coboare spre baza piciorului;
Lamele sunt inegale, foarte dese, albe, cu uşoare reflexe verzui;
Carnea este albã, densã şi fibroasã, aproape inodorã şi cu un gust acidulat;
VARIABILITATE. Coloritul pãlãriei variazã în foarte multe nuanţe de verde, dar, câteodatã, este şi cafenie sau complet albã, fãrã striaţii caracteristice, într-o nuanţã mai închisã;
HABITAT. Este o specie tipic silvicolã,întâlnitã cel mai des în pãdurile de castani sau de aluni. Nu apare la altitudine prea mare, crescând din abundenţã în pãdurile umede din zona de deal;
PERIOADA DE CREŞTERE. Vara-toamna;
COMESTIBILITATE: MORTALA
Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut: