Pălăria amplă, cărnoasă şi compactă, este, iniţial, convexă şi, apoi, în formă de pâlnie, cu marginea răsfrântă spre picior şi apoi plată, diametru 8-26cm, albă.
Cuticula este în întregime acoperită de un puf foarte fin, ca şi piciorul cu înălţimea de 5-8cm, alb, care este robust, bont şi compact.
Lamele sunt destul de rare, nu prea înalte, unite între ele prin vinişoare foarte subţiri fiind relativ decurente.
Carnea este albă, foarte compactă, dură dar fragilă, cu miros slab, dar plăcut şi gust între acru şi iute. Când este tăiată, emană puţin suc alb, foarte iute.
VARIABILITATE: Pălăria este albă cu nuanţe uneori gălbui, alteori brun-roşietice cu pete ocru. Lamele au uneori nuanţe verzui sau gălbui, câteodată pete ocru. Carnea, albă, tinde să capete la contactul cu aerul o culoare galben-verzuie. Sucul, când se usucă, devine roşietic.
HABITAT: Solitară sau în grupuri mici, poate fi întâlnită în pădurile de foioase, la deal şi la munte.
PERIOADA DE CREŞTERE: Vara-toamna.
SPECII ASEMĂNĂTOARE: Poate fi asemanat cu Lactarius piperatus.
SINONIME: Agaricus vellereus, Agaricus listeri, Lactarius listeri.
Comestibilitate. Fără interes alimentar.
Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut: