Timp de pregătire: 1 oră;

Ingrediente: 1 piept de pui dezosat, 1kg ciuperci, 1 pahar de vin alb, 2-3 căţei de usturoi, 2-3 linguri de făină, 4-5 linguri de bulion, 50gr unt, ulei, 1/2 pahar cu apă, o legătură de pătrunjel,  condimente: sare, piper, 2-3 foi de dafin;

Mod de preparare:

– ciupercile se fier aparte cu apă şi sare;

– pieptul de pui tăiat bucăţi, condimentat şi tras prin făină se rumeneşte la foc mic cu ulei, unt, şi usturoiul tocat;

– când bucăţile de pui s-au rumenit, adăugăm vinul, bulionul şi apa, acoperim bine cu un capac şi mai lasam tot la foc mic cam 10min;

– între timp scurgem ciupercile de apă, le tăiem bucăţele şi împreună cu foile de dafin le adăugăm peste carne, când aceasta este gata;

– mai lăsăm 5-6 min la foc potrivit fără capac;

– când este gata aşternem un strat de pătrunjel deasupra şi o servim cu pilaf de orez şi murături.

 

POFTĂ BUNĂ!!!