Această reţetă a fost preparată pe malul Lacului Izvorul muntelui de acumulare aproape de Muntele Ceahlău ( supranumit şi Peon din vechea greacă, care înseamnă ” casa stâlpului” ), ciupercile de o foarte bună calitate, ( hribul pucios – Boletus aereus) le-am găsit în drumul nostru, la poalele pădurii.
Timp de pregătire: 1 oră;
Ingrediente: 1-2 kg de ciuperci, 2 ardei, 2 cepe, 2 căţei de usturoi, 5 cartofi potriviţi, 5 roşii proaspete ( se poate folosi bulionul cine nu are la îndemână roşii), ulei, sare, piper, boia de ardei iute;
Preparare:
– în ceaunică punem ulei, ceapa şi usturoiul taiat mărunt, puţină sare, şi lăsăm să rumenească un pic;
– ciupercile şi roşiile se taie cubuleţe şi se adaugă în ceaunică imediat ce s-a rumenit ceapa lăsăm să fiarbă cam 15 min;
– luăm ardeii şi cartofii taiate cubuleţe şi ele, pe care le adăugăm împreună cu puţină apă şi restul condimentelor, după cele 15 min de fierbere ale ciupercilor;
– se lasă să fiarbă încă 15min la foc potrivit;
– mâncărica este gata!!! se serveşte cu pâine şi salată mixtă sau murături;
POFTĂ BUNĂ!!!
– după ce ne-am ghiftuit cu mâncărica de ciuperci, am mai îndrăznit să facem, să sară câţiva cocoşei în ceaunica fermecată…..yami!!!!!!!!!!
– şi ca un rasfăţ am pus mâna pe undiţă şi ne-am relaxat pescuind!!
Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut: