Timp de preparare: 30 min;
Ingrediente: 1kg de ciuperci ( eu personal am folosit ciuperci proaspat culese şi anume buretele păstrăv- Pleurotus ostreatus), 250 ml lapte, 2 linguri de smântână, 100ml ulei, sare, piper, o legătură de de marar verde, 2-3 căţei de usturoi, 2-3 linguri de faină;
Mod de preparare:
– se fierb aparte intr-o cratiţă ciupercile curăţate şi taiate cubuleţe impreună cu puţină sare, cam 15min, depinde si de ciupercile folosite,( ciupercile se pot pune la fiert chiar intregi );
– se pune la încins o tigaie cu puţin ulei la care se adaugă ciupercile fierte care au fost scurse de apă, impreună cu usturoiul pisat, amestecand tot timpul pentru a nu se prinde;
– într-un castron se prepară sosul pentru ciulama si anume: punem faina cu puţină apă călduţă, si amestecăm pana devine o pasta, adăugăm laptele şi smântâna, sare, piper ( se poate folosi doar smântâna, fără lapte, depinde ce avem la indemână );
– se toarnă compoziţia in tigaia cu ciuperci amestecand continuu încă 5 min;
– se toacă marunt mărarul si se aşterne pe ciulamaua fierbinte, după ce am luat tigaia de pe foc;
– se serveşte cu mămăliguţă…..yami……foarte bun!!!!
POFTĂ BUNĂ!!
Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut: