Denumiri populare: ciuperca de câmp, ciupercă.

PĂLĂRIA de 7-20 cm, este ovoidă sau globuloasă, semisferică, apoi se întinde, uneori mamelonată, albă, cu vîrsta devine galbenă, ocracee , netedă, uneori cu scvame pe margine (rest din văl).

agaricus-arvensis

LAMELELE sunt strânse, albicioase, apoi roz şi brune-negricioase la maturitatea sporilor, libere.
PICIORUL este lung, de 8-13 cm şi gros de 1,5-3 cm, la bază mai îngroşat, alb, adesea prevăzut cu scvame, mătăsos.
INELUL este alb, la început, dublu, apoi gălbui, membranos, se răsfringe în jos.

CARNEA moale, albă, cu virsta devine ocracee mai ales in picior, are miros de migdale şi gust plăcut.
SPORII sunt ovali, de 7-8 x 4,5-6 , bruni-purpurii.
Creşte in grupuri, uneori în cercuri, in pajişti, grădini, poieni şi fineţe.
Vara – toamna.

COMESTIBILITATE  foarte bună.